Brigitte
GZ-Psycholoog
Tarieven en vergoedingen
"Op deze pagina vind je informatie over de kosten van de behandelingen en de mogelijkheden voor vergoeding. Sommige behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars, afhankelijk van je polis en verzekering. Hier lees je welke vergoedingen mogelijk zijn en waar je rekening mee kunt houden. Heb je vragen over de tarieven of vergoedingen? Neem gerust contact op, ik help je graag verder."

Kinderen en Jongeren (5-18 jaar)
Psychologische zorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de gemeente, wanneer de zorgaanbieder een contract heeft. Vanaf 1 januari 2024 is MetMaya (www.metmaya.nl) de organisatie voor aanvullende, specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort. Hieronder vallen inwoners van de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Leusden, Woudenberg en Amersfoort. MetMaya heeft een aantal onderaannemers, waaronder Zorgrondom (www.zorgrondom.com). De praktijk is bij deze organisatie aangesloten. Wanneer er diagnostiek en/of behandeling voor een kind/jongere uit deze regio, moet er eerst aangemeld worden bij MetMaya. Vermeld bij deze aanmelding dan Zorgrondom en Psychologiepraktijk van den Broek. Het is ook mogelijk op particuliere basis gebruik te maken van de diensten van de praktijk. Er is dan geen andere organisatie of verwijsbrief nodig. Na het intakegesprek kan er een inschatting gemaakt worden van de kosten voor diagnostiek en/of behandeling van het kind, uitgaande van een tarief van 120 euro per uur.
Volwassenen 18+
Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten van de praktijk.
Zorgverzekering (Zorgprestatiemodel) basis-GGZ: De praktijk heeft sinds januari 2025 contracten met verschillende zorgverzekeraars. Zie onderstaand overzicht welke contracten de praktijk heeft afgesloten.
Ben je bij een van deze verzekeraars aangesloten? Dan wordt de behandeling volledig vergoed (m.u.v. jaarlijkse eigen risico). Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts voor de start van de behandeling en die jou verwijst naar de basis-GGZ. Er kan diagnostiek en behandeling geboden worden. De sessies worden automatisch door de praktijk gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.
Zorgverzekeraars
Zilveren Kruis
3311 Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V.
3313 Interpolis Zorgverzekeringen NV
3351 FBTO Zorgverzekeringen N.V.
3358 De Friesland Zorgverzekeraar N.V.
7125 Groep Buitenlands Recht, Zilveren Kruis
8958 Aevitae (Avéro Achmea)
9086 Pro Life Zorgverzekeringen
Menzis
3332 Menzis Zorgverzekeraar N.V.
3333 Anderzorg N.V.
Zorg en Zekerheid
7085 OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid UA
DSW
3344 inTwente Zorgverzekeraar
3355 Regeling Medische zorg Asielzoekers (RMA)
3363 SZVK
3364 BeterZorg Zorgverzekeraar
7029 OWM DSW Zorgverzekeraar U.A.
7037 Stad Holland Zorgverzekeraar OWM U.A.
ASR
0403 ASR Ziektekostenverzekeringen
3336 Ik kies zelf van a.s.r.
3346 InsureToStudy
3349 StudentsInsured
9018 De Amersfoortse
Caresq
3359 EUCARE
3360 Aevitae (EUCARE)
Zorgverzekering niet-gecontracteerde basis-GGZ:
Wanneer jouw zorgverzekering niet in het overzicht staat, dan wordt er vanuit de zorgverzekeraar een vergoeding geboden voor niet-gecontracteerde basis-GGZ. Hoeveel je vergoed krijgt is afhankelijk van hoe je verzekerd, variërend van 60-90 procent per sessie. Het is belangrijk om dit vooraf na te gaan bij je verzekeraar. Of te kijken in je polisvoorwaarden voor niet- gecontracteerde basis-GGZ).
Per 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel ingegaan. Dit betekent onder andere dat de zorg niet meer als traject vergoed wordt, maar dat je per sessie moet declareren. Je ontvangt van mij een factuur, welke je vervolgens zelf kunt indienen. Zij keren het bedrag waar jij recht op hebt dan weer uit aan jou. De tarieven zijn gebaseerd op de Nza-tarieven Ambulant- Kwaliteitsstatuut sectie II Gezondheidszorgpsycholoog. Vanuit de ongecontracteerde zorg kan ook diagnostiek en behandeling geboden worden. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts voor de start van de behandeling en die jou verwijst naar de basis-GGZ. Als je op intakegesprek komt, wordt er vanuit gegaan dat je jezelf hebt geïnformeerd over het vergoedingspercentage van jouw zorgverzekeraar en dat je akkoord gaat met de algemene -en betalingsvoorwaarden.
Onvergoede zorg:
Heb je of wil je geen diagnose en wil je wel graag in behandeling komen? Dat kan! De behandeling wordt dan niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar en het traject komt dan voor eigen rekening. Er wordt geen persoonlijke informatie verstrekt aan u zorgverzekeraar en hiervoor is dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig.
Op de basis-zorgverzekering wordt diverse GGZ-zorg niet vergoed. Een aantal van die uitsluitingen kunnen echter wel bij onze praktijk worden behandeld, mits de cliënt bereid is de kosten zelf te betalen. In 2024 bedraagt het particuliere tarief voor een psycholoog €131,82 (Onverzekerde Zorg/OVP) per gesprek van 60 minuten, als de hulp niet onder de verzekerde zorg valt. Deze zorg zit niet in het basispakket van de zorgverzekering en facturen kunt u niet laten vergoeden door de zorgverzekering. Deze sessies worden in rekening gebracht aan het particulier tarief zoals hierboven vermeld.
Zorg die niet vergoed wordt vanuit de Zorgverzekeringswet:
● Psychische klachten als er (nog) geen psychische stoornis (DSM-V
diagnose) is
● Problemen op het werk, zoals burn-out of overspannenheid
● Relatieproblemen
● Psychische klachten als er (nog) geen psychische stoornis (DSM-V
diagnose) is
● Ouder-kind-relatieproblemen (systeemproblemen), rouw,
identiteitsproblemen, zingevingsproblemen en/of levensfaseproblemen
● Aanpassingsstoornis (zoals moeite met accepteren chronische ziekte,
invaliditeit, echtscheiding etc.)
● Fobie
● Premenstruele stemmingsstoornis
● IQ-test, zonder dat er een behandeling bij hoort.
● Diagnostiek zonder dat er een behandeling bij hoort, bijvoorbeeld ADHD-
onderzoek.
Wanneer een traject vergoed wordt vanuit een werkgever, neem dan even contact op voor informatie. Hierbij wordt een passende offerte gemaakt.
Aanmelden bij Caredate: De praktijk is aangesloten bij Caredate. Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wanneer de basisverzekering je rekening niet volledig vergoedt, dan neemt Caredate de extra bijdrage voor haar rekening (dit geldt niet voor je eigen risico). Via Caredate kan kortdurende behandeling (ongeveer 10 behandelingen) geboden worden. Via Caredate is er geen diagnostiek mogelijk. Ook hiervoor is een verwijsbrief van de huisarts nodig en zal er een behandelovereenkomst getekend worden.
Zie mijn profiel: https://www.caredate.nl/psycholoog/Brigitte-Jorritsma
Afmelden of verhinderd?
Kan een afspraak niet doorgaan? Meld dit dan minimaal 24 uur van te voren, per mail/whatsapp/telefonisch. Wanneer dit niet gebeurt, is de praktijk genoodzaakt om €75,00 in rekening te brengen. Dit heeft er mee te maken dat de therapeut dan geen tijd meer heeft om iemand anders uit te nodigen op dat tijdstip. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Wachttijden
De wachttijd voor een intakegesprek is momenteel 4-6 weken.
Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het invullen van het contactformulier of telefonisch. Na aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken. In dit gesprek zal ik vragen naar de reden van je aanmelding en zal ik je meer uitleg geven over de behandeling en verdere procedure. Daarna plannen een we een intakegesprek om kennis te maken en te horen wat te ervaren klachten en problemen zijn. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld die we samen bespreken. Regelmatig vindt er een evaluatie plaats van de behandeling. Belangrijke naasten kunnen ook betrokken worden in de behandeling.